Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Как да предпазите бебето си от хранителни алергии

Прегледи: 3099 | Създадена: 20/08/2012
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии

За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към определен тип хранителни продукти, следвайте тези съвети.

Макар че никой не може да предвиди дали детето ви ще развие хранителна алергия, когато в семейството няма друг, страдащ от подобно състояние, рискът е значително по-малък. За да се намали още повече вероятността от поява на подобен вид алергия, родителите могат да предприемат следните предпазни мерки.

През първите шест месеца от живота му, давайте на бебето си само майчина кърма. Въвеждането на специални бебешки формули със съдържание на краве мляко е свързано с повишен риск от алергии. Дори кърменето обаче не е напълно безопасно за детето. В случай че вие или вашият партньор страдате от хранителна алергия, избягвайте консумацията на предизвикващи алергии храни, тъй като бихте могли да предадете алергените на детето си както по време на самата бременност, така и на по-късен етап чрез кърмата.

Въвеждането на нови храни в менюто на подрастващото бебе, трябва да се прави най-малко през четири дни. Следете внимателно за възможните симптоми на алергия, като например обрив, необяснима конгестия, уртикария, оток, сърбеж, повръщане или затруднено дишане. Бебето ви има по-добър шанс да избегне хранителните алергии, само когато вие идентифицирате рано опасните за него храни и по-този начин предпазите детето си от тях. Някои експерти препоръчват на детето да не се дава краве мляко до навършване на 1 година, яйца до навършване на 2, и ядки и морски дарове преди детето да стане на 3 години. Според резултатите от последните изследвания в тази област родителите са склонни да надценяват чувствителността на своите деца към определен тип хранителни продукти и безпричинно ги лишават от полезни за тях витамини и минерали. Елиминирайте даден продукт от менюто на детето си само ако подозирате наличието на проблем, и едва след като сте обсъдили този проблем със своя педиатър или със специалист алерголог.

Проверявайте бебешките лосиони за съдържание на фъстъчено масло. Ако имате фамилна история на алергия към фъстъците, задължително проверявайте етикетите на балсамите, овлажнителите и всички останали помади и кремове, с които натривате деликатната бебешка кожа. Употребата на продукти, които съдържат фъстъчено масло, върху възпалена кожа може да бъде причина за нарастващото разпространение на алергията към фъстъците при деца.

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...