Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Анти-целулитен масаж с мед

Прегледи: 1166 | Създадена: 04/05/2012
Анти-целулитен масаж с мед

Методът масаж с мед идва при нас от Тибет. Масажът с мед е често използван в салоните за красота и е много подходяща и ефективна процедура. Меденият масаж дава бързо и ефективно подобрение на кръвообращението в дълбоките слоене на кожата и мускулите, спомага за подхранването на вътрешните органи и тъкани. Медът отдава биологично-активни вещества, абсорбира токсините и спомага за тяхното бързо отстраняване от организма. Този масаж се извършва за увеличаване скоростта на лимфотока и прочистване на кожата. След процедурата кожата става копринена и еластична, разграждат се подкожните уплътнения и води до подобряване на общото здравословно състояние на организма.

Курсът за масаж с мед е разпределен на 15 сеанса, които се извършват през ден. Много е важно масажът да не се извършва всеки ден, а през ден. Препоръчително е медения масаж да се редува с антицелулитен масаж.


За масаж с мед ще Ви трябва:

    * Натурален цветен, липов или друг вид мед без добавки. Задължително изискване е медът да не е захаросан.

    * Като допълнение са необходими ароматни масла: лимон, портокал, мандарина, грейпфрут, масло от хвойна, евкалипт, лавандула.

Към 1 чаена лъжичка мед се добавят 5 капки масло или смес(комбинация) от масла. За масаж на краката и задните части са достатъчни 2 чаени лъжички мед и 5 капки масло.Примери за смеси(комбинации) за масаж с мед:

* 2 супени лъжици мед, 5 капки масло от лимон, 2 капки масло от евкалипт, 2 капки лавандулово масло;
* 2 супени лъжици мед, 3 капки масло от лимон, 2 капки портокалово масло, 2 капки лавандулово масло, 3 капки масло от хвойна;
* 2 супени лъжици мед, 5 капки масло от лимон, 5 капки портокалово масло;
* 2 супени лъжици мед, 3 капки масло от лимон, 2 капки лавандулово масло, 5 капки ментово масло.

Важно!
Медът и ароматното масло се смесват преди масажа. Ако използвате комбинация от масла, то първо се смесват маслата, след това се добавя медът и разбърквате добре сместа.


Техника на масажа с мед. Как да направим масаж с мед в домашни условия

Медът се нанася на дланите на ръцете и с потупващи движения се втрива в масажираната област. Част от сместа - на кожата, а другата - по дланите на ръцете. Ако има няколко зони за масажиране, всяка зона се масажира поотделно. След като медът е окончателно нанесен на местата, определени за масаж, потупващите движения трябва да станат по-резки и по-силни. Притискайте ръцете колкото се може по-плътно. Съответно разтривайте по-рязко. Медът повива в кожата, на повърхността остава само един тънък слой. След това по ръцете започва да се образува бяла консистенция. В началото тя излиза от пори и се задържа по кожата на тялото, но след това започва да се концентрира по дланите на масажиращия. Процедурата е болезнена и продължава около 5-10 минути. След масажа е задължително кожата да бъде третирана с овлажняващ крем за тяло.

След масажа може да останат синини, които с времето ще се заличат. Това не трябва да Ви плаши: процедурата е болезната само при първия сеанс. След това кожата се адаптира и масажът протича по-лесно.

Забележка: Подобряването на състоянието на кожата се дължи до голяма степен не заради механичното "вбиване" на меда в кожата, а основно заради неговото лечебно действие.

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...