Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Как да премахнем тъмни кръгове под очите

Прегледи: 1640 | Създадена: 02/04/2012
Как да премахнем тъмни кръгове под очите

В предишната статия Ви разказахме какви могат да бъдат причините за появата на така наречените „сенки" под очите. Козметичните компании предлагат стотици продукти за тяхното премахване, но не винаги дават желания резултат. Има и множество разнообразни рецепти, които предлага „народната медицина". Предлагаме Ви няколко от тях.

 

  • Кръгчета от прясна краставица - Това е едно от най-простите, но бързодействащо средство. Само за 10-15 минути престой с краставични кръгчета, в продължение на няколко дни, ще получите желания резултат. Кожата под очите става мека и еластична, а тъмните кръгове почти изчезват.

 

  • Бадемово масло и мед - Смесете в малко стъклено бурканче 2 супени лъжици бадемово масло и 1 супена лъжица незахаросан мед. Всяка вечер преди лягане нанасяйте с леки движения сместа в областта под очите. 3-4 минути след нанасянето на сместа попийте с мека салфетка, но не измивайте. След 2-3 седмици ще се удивите къде са изчезнали дълбоките сенки и колко гладка и стегната е кожата около очите.

 

  • Компреси - Сварете чай от лайка или от мента. Потопете памучета в течността и ги оставете да престоят на очите около 10 минути. Напоявайте и сменяйте компресите няколко пъти. Вместо чай, можете да използвате розова вода.

 

  • Прясна мента - Намачкайте няколко листенца от прясна мента и ги нанесете под очите. Постойте така няколко минутки и изплакнете с хладка вода.

 

  • Билка „Очанка" (Euphrasia officinalis) - От нея става нещо като домашен тоник. Прави се най-често на чай и пакетчетата се слагат върху очите. Друг вариант е в чая да се потопят парчета памук или мека марля и компресът да се направи с тях.

 

  • Чаени лъжички - Това е най-бързият метод. Той не премахва напълно тъмните кръгове под очите, но мигновено освежава областта около очите. Оставете за малко две чаени лъжички в камерата на хладилника и когато изстинат ги поставете за малко върху очите си.

 

  • Слънцезащитни средства - Те са особено важни за деликатната кожа на лицето, най-вече през лятото или, задължително, при ползване на солариум> Овлажняващите кремове също помагат и най-вече тези, които са специално предназначени за кожата около очите. Добре е кремовете да се нанасят вечер, за да действат цяла нощ.

 

 

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...