Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Домашно - приготвени маски за заличаване на стриите

Прегледи: 1953 | Създадена: 16/03/2012
Домашно - приготвени маски за заличаване на стриите

Стриите са видими атрофични белези по кожата. Най-често те се проявяват като вертикални линии по дължина на мускула под тях. Изследвания са показали, че много жени са получили стрии без дори да са раждали, нито пък трупали или сваляли килограми.

Кожата е съставена от три слоя, които не са рязко разграничени. Първият, най-външен, е епидермисът, под него се намира дермата, а последна е хиподермата. Съединителната тъкан на хората свързва клетките в организма, включително и тези на кожата. Тази тъкан е изградена от колагени и еластини. Веществата на свой ред са образувани от вид белтъци. Най-често кожата не може да издържи комбинацията от свръх ниво на кортизол и драстично разтягане, вследствие на което става по-тънка и се стига до, напукване в най-дълбоките слоеве на колагена и еластина, изразяващо се появата на стрии.

Освен всички кремове и методи, които има напоследък за отстраняването им, за любителите на „народната медицина" предлагаме няколко маски, които можете да приготвите у дома.

 

1.      Маска със сварен жълтък

Трябва да знаете, че стриите не могат да изчезнат, а само да се намали видимостта й. За да го направите следвайте този изпитан метод: сложете на вилицата жълтък от твърдо сварено яйце ( 15 мин.) и поднесете към запалена свещ. Жълтъкът ще започне да се топи и на поставена под него малка чинийка започва да капе масло. С това масло намажете проблемната зона. Процедурата се повтаря по осем пъти дневно и поне 1 месец.

 

2.      Крем с какаово масло

Какаовото масло е може би най-известната съставка при лечението на стриите. Неговите лечебни свойства включват омекотяване на кожата и поддържане на нейната еластичност.

  • Съставки:

Половин чаша какаово масло; 1 с. л. масло от пшеничен зародиш; 1 с.л. масло от кайсиеви ядки; 1 с.л. течен витамин Е; 2 с. л. настърган пчелен восък

  • Приготвяне:

Сместа се загрява на водна баня докато се разтопи пчелният восък. Прехвърля се в съд с капачка и се съхранява в хладилника. Нанасяйте след баня и поне 20 минути преди обличане, за да не попие в дрехите. Този крем се ползва докато се постигне пълно лечение на стриите.

 

3.      Масажно масло с алое

Гелът от алое вера е известен с омекотяващия си и лечебен ефект върху изгаряния на кожата. Тъй като стриите също са нарушаване на целостта на кожата, алое вера се използва и за тяхното лечение.

  • Съставки:

Половин чаша зехтин; една четвърт чаша гел от алое; 4 капсули витамин Е; 2 капсули витамин А (използва се течността от капсулите).

  • Приготвяне:

Съставките се смесват. Маслото се прехвърля в подходящ съд и се ползва след баня или преди лягане с леки, масажни движения на засегнатите места.

 

4.      Масло от шеа

Маслото от шеа е естествен източник на витамини А и Е. Втриването на масло от шеа на местата със стрии се прави 2-3 пъти на ден.

 

 

 

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...