Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Причини за появата на тъмни кръгове под очите

Прегледи: 1491 | Създадена: 06/03/2012
Причини за появата на тъмни кръгове под очите

Много хора страдат от неприятните тъмни кръгове под очите, които придават и на най-красивото лице уморен и измъчен вид. Причините за появата им могат да бъдат различни - изсушаването на кожата с напредване на възрастта, стрес на работното място, семейни проблеми, безсъние по една или друга причина.

 

  • На първо място е добре да знаете, че понякога причините за появата на „сенки" под очите могат да бъдат сериозни и да са последствие от здравословни проблеми.

Съвет: Ако имате съмнения за някакво заболяване, най-добре е да се посъветвате с личния Ви лекар за назначаване на необходимите изследвания.

 

  • Недоспиване - Прави впечатление, че дори при деца, които не си доспиват или седят с часове пред телевизора или компютъра, често се оформят тъмни кръгове под очите.

Съвет: Запомнете, че и млади, и възрастни трябва да спят поне по 8 часа и да си осигуряват достатъчно време за пълноценен отдих.

 

  • Обезводняване - Това е една от често неподозираните причини за неприятното явление. Кожата, както и целият организъм трябва да са добре хидратирани.

Съвет: Пийте минимум по 1,5 - 2 литра вода дневно.

 

  • Нездравословно хранене - Много е важно да се храним балансирано, да приемаме нужните количества белтъчини, минерали и витамини. Тук е мястото да Ви предупредим, че диетите за отслабване понякога могат да ни изиграят лоша шега.

Съвет: Яжте повече плодове и зеленчуци, а ако сте решили да спазвате каквито и да било диети в стил „абсолютен глад", по-добре се консултирайте с диетолог и намерете друг, по-безвреден за тялото Ви начин.

 

  • Състаряване на кожата - След 25-годишна възраст кожата започва прогресивно да губи еластичността си. Тогава настъпва времето да си вземете крем за около очите. Този тип кремове са с овлажняващи съставки и лек пигмент, който прикрива сенките и предпазва кожата от вредните влияния на околната среда.

Съвет: Някои дерматолози обясняват кръговете под очите с натрупване на токсини в организма. Решението на този проблем отново е в консумирането на големи количества вода.

 

  • Естетически проблем - Ако имате сенки под очите въпреки, че спите достатъчно и водите здравословен начин на живот, този проблем може да се реши с няколко козметични трика. Пудрата и хубавият фон-дьо-тен са достатъчни за прикриване на следите от умора.

Съвет: В зоната около очите кремът или фон-дьо-тенът не се втриват, а се нанасят внимателно с пръст, за да не разтегляте нежната кожа. Най-добре е да нанасяте с безимения пръст, защото той е най-слабо подвижен.

 

 

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...