Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Изписване на бебето

Прегледи: 3145 | Създадена: 10/02/2012
Изписване на бебето

Дългоочакваният момент на появата на Вашето бебенце „на бял свят” е настъпил. Най-сетне чакането, страховете, надеждите са останали зад гърба Ви и сега единственото, което Ви интересува, е мъничето в ръцете ви.
Ако това е първата ви рожба, ето какво трябва да знаете Вие и близките ви, които ще присъстват на изписването на бебето от родилното и посрещането му у дома.

 

·         Дрехи за майката

Тъй като майката е била в болница няколко дни, добре е да има кой да и донесе преди изписването всичко необходимо - бельо, дрехи, обувки. Не забравяйте родилката покрай суетата какво да вземете за бебето и всичко останало!

 

·         Цветя

При изписване на бебето, таткото или роднините трябва да предвидят минимум един букет - този за майката, която в крайна сметка е героят на деня. Добре е да имате цветя и за акушерката, която ще ви подаде бебето и, евентуално, за лекаря, водил раждането.

 

·         Бонбони или сладки

Счита се, че с бонбони се черпят всички присъстващи на събитието, за да е сладък живота на бебето и най-вече за здраве. Носете и една допълнителна кутия бонбони за акушерката или за екипа, изписващ бебето.

 

·         Питка

Задължително свекървата или тъщата замесва погача. По желание вместо да  месят, могат да поръчат погачата в някоя хлебопекарна. В средата на питката се поставя купичка с мед. Всички присъстващи си взимат задължително от меда и погачата, отново - за да е сладък живота на детето.

Питката не се връща у дома, а се оставя на екипа или в параклиса/църквата около родилното (ако има такъв в близост).

 

·         Подаръци за бебето

Дребни подаръци за бебето са добре дошли, но най-добре е или да сте ги дали предварително, или да се подарят по-късно у дома. Обикновено е добре родителите да направят списък с необходимите на бебето неща и да разпределят кой от най-близките ще купи количката, кой помпа за кърма, кой столче за колата, дрешки и т. н.

 

·         Фотоапарат и камера

Не забравяйте да вземете поне фотоапарат - за запечатване на този паметен миг, в който ще се срещнете за първи път с най-новия член на вашата фамилия.

 

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...