Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Съвети за правилно гримиране

Прегледи: 1312 | Създадена: 05/12/2011
Съвети за правилно гримиране

 

Ако хората ви питат дали сте уморена, когато не сте, то причината може да е във вашия грим. Неправилното подбиране на цветовете може да направи кожата ви да изглежда „уморена". Добрата новина е, че не се нуждаете от нощен крем за лице, а от други цветове. Така че преди да хукнете към магазините за козметика и да купувате различни маски и освежаващи кремове, просто премахнете сивото от палитрата на гримовете си.

 

 

1.      Ружът

Той трябва да изглежда естествен, свеж и да стои красиво. Нанася се преди какъвто и да е друг цвят (сенки или червило) на лицето. Ако изглежда така, че  само с набързо добавяне на гланц за устни и спирала сте готова да излезете - значи сте се справили добре.
Най-добрият цвят за ружа не е кафявият, а прасковено-розовият. Изберете руж с лек блясък и прасковен цвят - той ще изглежда свежо и ще подмлади всяко лице.

 

2.       Синята палитра във вашите гримове

Всички сенки в тъмносиньо, сиво-синьо или друго синьо правят така че кръговете под очите ви да изпъкват. Забравете за тях. Използвайте сенки и моливи за очи в по-топли бронзови и кестеняви тонове.

 

 

3.      Контурът на устните

Очертаването на устните извън естествените им контури, не ги прави да изглеждат по-големи. Ако искате оптически да увеличите устните си, използвайте цветове и повече гланц.

Изберете червило с 1-2 тона по-тъмно от естествения цвят на устните. Не излизайте и милиметър от естествените очертания. След това поставете гланца - той отразява светлината и илюзорно увеличава устните ви.

Оптически ще увеличите устните си и ако нагорната устна нанесете светлорозови или бели сенки, или пък очертаете с бял перлен молив. С четчица или с леко потупване на пръстите разнесете за да няма рязка граница между цветовете  и сте готови.

 

 

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...