Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Съвети за красива коса

Прегледи: 1151 | Създадена: 30/11/2011
Съвети за красива коса

Всеки сезон се отразява по някакъв начин върху нашия външния вид и най-вече върху косата. През зимата косата се изтощава от ниските температури, сухия въздух, отоплителните уреди, снега и т.н. Пролетта пък е сезонът, който ни „заварва"  неподготвени след тежките зимни условия. Ето защо е добре да обърнем повече внимание на грижата и възстановяването на ноктите, косата, кожата...

Предлагаме ви няколко съвета за красива коса.

 

 

За блясък:

Най-доброто и изпитано средство са точно бабините рецепти. Може да се възползвате от една хранителна маска, която включва: жълтък от едно яйце, бадемово масло или зехтин и няколко капки алкохол за по-лесно отмиване. Намажете сместа в корените на косата, а каквото остане разнесете по дължина. Обвийте главата си с торбичка или фолио и покрийте с хавлиена кърпа. Останете така за около 2 часа. Маската подхранва косата и скалпът и предотвратява косопада.

 

За обем:

Дори косата ви да не се отличава с много голяма гъстота, ще постигнете добър ефект ако размажете с върха на пръстите си стилизант в корените на косата, още докато е влажна. Разтрийте добре и намачкай кичурите с гел или с пяна и след това изсушете косата със сешоар. За повече обем, докато сушите косата си, наведете главата надолу.

 

Против косопад:

Поне веднъж месечно правете маска с растително масло от бадеми, жожоба, ленено семе, или зехтин. Не прекалявайте с диетите, рязкото отслабване или гладуване! Нездравословното хранене понякога води до косопад. Стресът също може да се отрази на косата, както и хормоналните промени след раждане. Не забравяйте, че всичко това е временно, с малко допълнителни витамини, здравословно хранене и подхранване на косата, съвсем скоро тя ще се възстанови.

 

Против цъфтящи краища:

Не забравяйте регулярно да посещаваш фризьорския салон, за да ви „вземат вртхчетата" и използвайте кератинов продукт за чуплива и цъфтяща коса.

 

Против статично електричество:

Изхвърлете пластмасовите гребени и четки и ги заменете с дървени. За предпочитане е гребенът да е с едри зъбци. Не разресвай косата докато е мокра, защото това я уврежда. След баня леко подсушете мократа коса с кърпа, без да разтривате енергично, след което изчакайте докато изсъхне леко.  Едва тогава можете да я разрешите. Употребата на балсам за по-лесно разресване също помага против наелектризирането на косата.

 

Боята за коса

Знаете ли, че русото подмладява? Има достатъчно много нюанси, за да може преходът на изрусяване да е плавен. Ако мислите, че ще ви отива със светла коса, направете тази промяна - русите коси отнемат поне 5-10 години от възрастта на жената.

 

 

 

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...