Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Бременността и жегата – как да се справим?

Прегледи: 1140 | Създадена: 05/07/2012
Бременността и жегата – как да се справим?

Бременността е период, който макар и естествен за жената подлага организма и на екстремни натоварвания. Това важи с особена сила за последните 1 - 2 месеца. Дори ако съблюдавате правилен хранителен режим, избягвате вредните храни и спазвате съветите за лека бременност, вие задължително ще трябва да се съобразите с факта, че жегата ще ви донесе допълнителен дискомфорт.

Ние освен това ви съветваме да водите дневник на своята бременност, за да може внимателно да следите промените, които ще настъпят във вас самите през този и останалите сезони.

В тази публикация ще ви дадем наколко полезни съвета, които да направят последните седмици от бременността през летните жеги малко по-приятни. По този начин вие и вашето бъдещо бебе ще се чувствате добре и ще сте спокойни.

Възможно е да сте чували или чели повечето или дори всички тези съвети. Това е чудесно и ние не претендираме за авторство! Нашата единствена цел е да ги споделим с вас с надеждата, че така можем да направим по-приятни летните жеги на всяка една бременна жена.


Избягвайте най-горещото време

Това са часовете между 11:00 и 17:00. През тези период от денонощието ви препоръчваме да не се разхождате навън. Ако все пак ви се наложи планирайте маршрута си така, че да не ви се налага да ходите прекалено дълго на слънце - използвайте сенките.


Внимавайте с климатиците

Всеизвестен факт е, че не е здравословна температурна разлика повече от 5C. Честото пренебрегване на този факт през жегите може да ви докара някоя лятна настинка, а това е последното нещо, което ви трябва през бременността.


Носете си вода

Ако ви се наложи да излизате навън си носете вода. Дори ако отивате до магазина „на бързо" - не може да предвидите дали няма да се наложи да постоите повечко или да се заприказвате с позната. Една бутилка от 1/2 литър е напълно достатъчна и няма да ви пречи.


Избягвайте плажа

Дългото стоене на слънце не е препоръчително за вас през бременността - освен че създава рискове вас самите, съвременните изследвания сочат, че ултравиолетовите лъчи проникват през кожата и могат да достигнат до плода. Това важи особено през последните месеци, когато кожата на корема вече е максимално обтегната. Ако все пак обичате морските бани, ви съветваме да посещавате плажа до 10 часа преди обед и задължително да се мажете със слънцезащитен крем - фактор 30 или повече.


Отидете на планина

Това е добра алтернатива на морето. Там със сигурност е по-прохладно, а липсата на влажния морски въздух ще ви накара да се почувствате по-добре. Все пак една почивка през последните месеци от бременността трябва да бъде съобразена с общото ви състояние. Ние ви съветваме да се консултирате с вашия акушер-гинеколог.


Намерете си забавление

Лятото е сезонът на почивките и като цяло ритъма на живота около вас ще се забави. Много от вашите приятели и познати, които не чакат дете също ще заминат и вие може да скучаете. Не го допускайте! Сега е момента да създадете нови приятелства с бъдещи и настоящи мами, с които да обменяте информация за всичко, което се случва с вас или ви предстои.

 

Лятото е прекрасен сезон и вие трябва да се възползвате от него колкото се може повече. Бременността не е болест и вие не трябва да се лишавате от красотата и емоцията на този прекрасен сезон. Спазвайте правилата, които ви даваме и ще може да му се насладите до край, без риск за здравето на вас или вашето бъдещо дете!

 

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...