Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Развитие на бебето през петия месец

Прегледи: 862 | Създадена: 21/04/2012
Развитие на бебето през петия месец

Петиятият месец от развитието на бебето е изключително интересен. Това  е важен момент в развитието на бебето. То е по-силно и напълно познава всичко около него. Сега вашето мъниче изучава различни вкусове, не само с храната. То иска да проучи обкръжаващата го среда и се разочарова, когато не може да вземе нещо; изследва вкуса на различни предмети и си намира много "ястия" дори от кухненския под.  Давайте му и различни сокове за бебета.

 

Зрение на мъника вече е напълно развито и сега има възможност да се фокусира правилно върху обекта, което му позволява да хваща нещата, които му харесват. Всичко, което вижда е едно приключение за него. Давайте му играчки с различни цветове и форми.

През петия месец бебето "открива" крачетата си и вероятно ще хареса вкуса на пръстите им. (Не се тревожете, всички бебета смучат пръстите на краката си).
Освен това малкият откривател може да държи главата си изправена, опитва се да пълзи по пода и ако е оставен сам за по-дълго време, може да допълзи от едната стая в другата.

Сега  бебето може да  ви покаже дали нещо му харесва или не. Ако нещо не му харесва, то ще ви сигнализира като избутва предмета далече, но ако се чувства щастливо ще ви се усмихва.
През петия месец мъникът има изградени постоянни навици за сън, които се характеризират с няколко кратки дрямки през деня и сън през цялата нощ.

 

Интересно е и постоянното му „бърборене" и опитите да имитира това, което казвате. Някои бебета дори могат да казват "ма" и "та" на тази възраст.

 

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...