Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Развитие на бебето през третия месец

Прегледи: 808 | Създадена: 19/04/2012
Развитие на бебето през третия месец

 

 

 

 

 

1.      Регулярни навици

През третия месец бебето започва да установява регулярни навици, което ще ви даде възможност да му съставите режим на хранене и сън. Ако искате бебето да спи повече през нощта ще имате възможност да го държите будно по-дълго време през деня. Ще забележите повече промени в бебето, като например смях, задържане на обект за по-дълго време, опити да дъвче различни неща.

 

2.      Зрение

Бебето може да вижда обекти отдалечени на 4,5 - 5 метра и да се фокусира на обекти поставени на около 40 см. от лицето му.

 

3.      Хранене

Започнете да увеличавате количеството храна за бебето, дори бихте могли да започнете въвеждане на „твърди" храни. Банановата каша и друга бебешка храна няма да навредят на бебето, но ако то не е готово не го насилвайте. То може да е щастливо само с кърма или адаптирано мляко. Говорете с Вашия лекар преди да решите да захранвате бебето.

 

4.      Двигателно развитие

  • Бебето сега знае за какво му служат ръцете и ще ги използва през цялото време - смуче си палеца, опитва се да хваща различни предмети. То може да движи ръцете си едновременно и да ги гледа.
  • Поставете бебето да легне върху гърдите ви и то ще се опита да се повдигне и да погледне над рамената ви.
  • Започват опитите на бебето да пълзи.
  • Седи изправено като го придържате за кръста. Крачетата му могат да издържат известна тежест, когато бебето се държи изправено.
  • Когато лежи по гръб постоянно рита с крачета и размахва ръчички наоколо. Когато лежи по корем бебето с големи усилия може да повдигне гърди, подпирайки се на ръцете.

 

5.     Обкръжението на бебето

В четвъртия месец мъничето отговаря на всички ваши реакции и може да имитира действията ви - когато му се усмихвате и то ще ви се усмихва, ако му се изплезите и то ще направи същото.

Освен това знае кои са хората в неговото обкръжение - знае точно коя е майка му, баща му, брат,сестра и дори бабите и дядовците, които са по-дълго в живота му.

Сега е време да започнете да искате от околните да ви помагат. Нека татко да нахрани и изкъпе бебето. Запомнете, че и вие се нуждаете от почивка, защото колкото повече расте бебето, толкова повече време ще му отделяте.

 

 

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...