Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Обуздайте апетита с храна

Прегледи: 619 | Създадена: 22/03/2012
Обуздайте апетита с храна

Топлото време дойде, а с него и желанието да се освободим от излишните килограми. Освен много движение, се налага и промяна в храненето. И двете неща не са лесни, но пък резултатът си заслужава усилието. Специалистите казват, че има храни, които могат да „излъжат" глада, да ни накарат да ядем по-малко, създавайки усещане за ситост по-дълго време. Тези храни са:

 

Портокали

Австралийски учени са класирали вкусните оранжеви плодове на първо място по индекс на засищане. Причината е, че портокалите са едни от най-богатите на фибри природни продукти.

 

Прясното мляко /нискомаслено/

Една чаша нискомаслено прясно мляко утолява жаждата и глада много по-добре, отколкото сладките натурални сокове или газираните напитки. Това е така заради съдържащите се в млякото протеини.

 

Яйца

Благодарение на протеините, които съдържа в изобилие, едно яйце на закуска може да обуздае апетита ви до такава степен, че за цял ден да ви спести поглъщането на 330 допълнителни калории.

 

Черен шоколад

Изследвания доказват, че съставките на черния шоколад забавят храносмилането и карат човек да се чувства сит за по-дълго време. Две-три парченца от натуралното изкушение също така намаляват гладa за солени, сладки или мазни храни. 

 

Кедрови ядки

Полезните за сърцето ненаситени мастни киселини, които съдържат кедровите ядки, повишават хормона, отговарящ за насищането. Хапването на няколко борови ядки създава усещане за поглъщане на доста по-солидно количество храна.

 

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...