Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Стерилитетът

Прегледи: 617 | Създадена: 15/03/2012
Стерилитетът

Стерилитетът е състояние на репродуктивната система, когато двойката е имала една година полови контакти без предпазни средства и въпреки това не се е получило забременяване. Поради факта, че стерилитетът преплита основни чувства от личния живот и решения, той винаги се е разглеждал като лична материя и рядко е дискутиран в публични форуми. Персоналната природа на преживяванията свързани със стерилитета допринася за неуспеха на обществото да го разпознае като заболяване и по този начин се създава неосведоменост по отношение на познаването на стерилитета.

Повечето лекари препоръчват да не се притеснявате, ако по-малко от година правите опити за забременяване, когато сте под 35 години. Ако сте над 35, този период е 6 месеца. Ако сте над 30 и сте имали някакво гинекологично заболяване, спонтанни аборти, нередовни цикли или партньорът Ви има малък брой жизнени сперматозоиди, няма смисъл да чакате година.

 Новите медицински репродуктивни технологии днес дават отговор на много въпроси и предлагат възможности за различни лечения на проблемите и при мъжете и при жените, които се опитват да заченат дете: хормоналното лечение, стимулaцията на овулацията,  вътрематочната инсеминация, ин витро и др.

 Съществува голямо разнообразие от медикаменти, които се използват за лечението на стерилитет. Важно е да се знае, че всички тези лекарства и тяхното приемане се прилагат само по лекарско предписание и по специален план на приемане. В противен случай те не само няма да помогнат, но е възможно да има опасни последици от самоволното им приемане. В някои случаи стерилитетът може да бъде лекуван оперативно и при мъжа, и при жената. При мъжа най-често се прилага лечение по оперативен път при варикоцеле, а при жената се прибягва до операция при ендометриоза, при проблеми свързани с тръбите и др.

Запомнете, че ранното откриване и лечението на проблеми при забременяването могат да бъдат ключови действия за по-нататъшна успешна бременност.

 

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...