Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Храни афродизиаци

Прегледи: 745 | Създадена: 09/03/2012
Храни афродизиаци

 

Доказано е, че има храни които действат като афродизиак. При някои от тези храни „магията" се крие във вида им /най-вече заради тяхната форма/, а при други - в съставките им които оказват влияние върху хормоните, нивото на стрес, енергията и мозъчната химия.

 

Вино

Една - две чаши вино могат много сериозно да подпомогнат любовната прелюдия и да внесат силни емоции в нея. Освен, че ни кара да се отпуснем, виното стимулира и сетивата ни.

 

Морски дарове - скариди, стриди, омари

Те са пълни с витамини и минерали, богати са на протеин и имат високо съдържание на цинк, което усилва мъжката сексуална енергия. Твърди се, че Казанова е изяждал всяка сутрин 50 сурови стриди с тази цел.

 

Черен хайвер

Черният хайвер е с изключително високо съдържание на цинк и фосфор, който стимулира производството на тестостерон и подпомага активността на нервните клетки, което може да направи човек по чувствен. Комбинацията на черен хайвер с водка го прави още по-силен афродизиак..

 

Пчелен мед

В древността, поне седмица преди да се венчаят, младоженците хапвали по една лъжичка мед на ден, за да си осигурят страстно начало на семейния живот. Именно затова пътуването след бракосъчетанието се нарича "меден месец". Според изследвания, медът може да увеличи нивото на тестостерона в кръвта.

 

Шоколад

От незапомнени времена шоколадът е свързван с любов и романтика. Шоколадът съдържа фенилетиламин и серотонин - т. нар. „хормони на щастието". Черният шоколад е прословут със своето възбуждащо действие. Ароматът и горчивият му вкус изпращат сигнали директно към мозъка и така отделянето на хормони се ускорява. Той не съдържа холестерол, защото какаовото масло е с растителен произход.

 

Кафе

Освен доказаната му способност да кара хората да се съгласяват и свойствата му, повишаващи енергията, заради високите нива на кофеин и други алкалоиди, кафето спомага и за удължаване на сексуалния контакт.

 

Ванилия

Вярва се, че ароматът и вкуса на ванилията увеличават сексуалното желание желанието. Легендата гласи, че дъщерята на мексиканската богиня на плодородието се влюбила в тавтонски младеж, но заради божествения си произход не можела да се омъжи за него и се превърнала в растение, носещо удоволствие и щастие.

 

Шафран

Цветовете на шафрана са много търсени не само заради лековитите им свойства, но и заради невероятно бързото въздействие върху мъжете, изразяващо се в изостряне на сексуалния апетит.

 

Джинджифил

­В продължение на векове хората са смятали джинджифила за афродизиак заради екзотичния му аромат и неговата способност да стимулира кръвообращението.

 

Босилек

От векове хората вярват, че босилекът стимулира желанието за секс и увеличава плодовитостта като създава и общо усещане за комфорт и добро разположение.

 

Нар

В Мароко кората на нара се използва за засилване на възбудата. Магическата субстанция се консумира настъргана на много ситно и смесена със смачкани плодове на черница.

 

Папая

Папаята има и естрогенни свойства - тя съдържа химически съединения, действащи подобно на женския хормон естроген. В миналото вкусния плод се е използвал като средство предизвикване на менструация и образуване на кърма, улесняване на раждането и увеличаване на сексуалното желание при жените.

 

Банани

Бананите са богати на натрий, витамини от групата В и ензима бромелаин, за които се смята, че са изключително важни при производството на сексуалните хормони.

 

Смокини

Произхождащи от Сирия, смокините са считани от древните гърци за свещен плод. Според легендите тъй като древните гърци свързвали смокините с плодовитостта, отбелязвали всяка нова смокинова реколта с ритуално любене.

 

Ягоди

Ягодите, според сведенията, са били символ на Венера, богинята на любовта, вероятно заради формата на сърце, която имат и червения цвят. През средновековието на младоженците традиционно се е поднасяла супа от ягоди.

 

Домати

Известни като "pommes d'amour" или "любовни ябълки" сред французите през Ренесанса, заради плътната си и сочна вътрешност доматите са смятани дълго за афродизиак и са били избягвани от пуританите. Някога доматите са били смятани за отровни, а в действителност в тях се съдържа антиоксиданта ликопен.

 

Аспержи

Аспержите се смятат за мощен афродизиак от ХVІІ век, когато английският лечител-билкар Николас Кулпепер, започнал да ги предписва за възбуждане на половото желание.

 

Чесън

Преди много време на тибетските монаси е било забранявано да влизат в манастир, ако са яли чесън преди това, защото се е вярвало, че чесънът „събужда" страстите. Чесънът има и ускоряващо кръвообращението действие.

 

 

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...