Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Бебето и слънцето

Прегледи: 761 | Създадена: 16/02/2012
Бебето и слънцето

 

Всяка майка знае колко важна и приятна за детето е разходката на чист въздух. Слънцето е един от факторите, които играят роля в закаляването на малкото дете. Добре се закалява това дете, което има правилен дневен режим, което играе на чист въздух, бива обличано леко за сезона, излага се на всички обичайни за човека фактори на околната среда.

Един от най-важните въпроси, за които трябва да се информирате е - до колко слънцето е приятел на детето ви. Ето какво трябва да знаете  за слънцето и влиянието му върху малкото дете.

 

  • В последните години се доказа, че прекомерното излагане на слънце води до опасни болести, а лъчите са по-опасни поради разрушаването на озоновия слой. Децата нямат изградена защита срещу ултравиолетовите лъчи. Рядко можете да видите дете с равномерен златист тен, защото детският организъм не може да изработи достатъчно от пигмента меланин. Този механизъм се формира след третата година.

 

  • Слънцето е полезно, но само при положение, че се спазват правилата. Най-добре е да разхождате детето навън преди обяд или след 16 ч. При всяко излагане на бебето на слънце, задължително ползвайте слънцезащитен крем, специално създаден за деца. Най-добре е да купите продукта от аптека и да не се скъпите, защото детската кожа е изключително деликатна и за да бъде защитено вашето съкровище, е добре да ползвате качествена детска козметика за предпазване от слънце. Тъй като бебето е твърде малко за слънчеви очила, можете да защитите очите му с шапка с козирка.

 

  • Педиатрите съветват, че състоянията на псориазис, невродермит или атопичен дерматит се повлияват много добре от слънцето. За деца с такива проблеми е препоръчително да прекарат по-дълга ваканция на море и слънце.

 

  • Добре е да не оставяте мъничето на слънце голо или по памперс. Бебешката кожа е изключително чувствителна и е добре ако навън не е прекалено топло, да оставите детето по блузка. Има тъкани, които поглъщат слънчевата радиация. Избирайте дрехи от чист памук или лен, защото естествените материи почти не пропускат лъчи до кожата, докато синтетичните материи защитават кожата едва на 50%.

 

 

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...