Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Хранене на бебето с адаптирано мляко

Прегледи: 1037 | Създадена: 06/12/2011
Хранене на бебето с адаптирано мляко

Сигурно хиляди пъти сте чували, че няма по-полезна храна за новороденото от майчината кърма. Кърменето може да продължи цяла година, но не трябва да е по-малко от 6 месеца. За съжаление, обаче, по една или друга причина не всяка майка има възможност да кърми детето си и прибягва към алтернативния метод - хранене на бебето с адаптирано мляко.

Ето няколко полезни съвета, които трябва да спазвате, ако не можете да кърмите бебето си или вече сте стигнала момента с „отбиването" на кърмачето и смяната на майчиното мляко с други храни.

 

  • Колко често трябва да се храни бебето?

Хранете бебето на всеки два-три часа или когато усетите, че е гладно. Докато Вашето бебе достигне тегло от около 5-10 кг., то вероятно ще се нуждае от 30-90 мл. Мляко на хранене. Не го насилвайте за повече, отколкото иска да яде.

Съветът на експертите е, че не трябва да се прилага график на храненето. Вашият педиатър е този, който може да ви посъветва за точния режим.

 

  • Как да приготвя шишето с адаптирано мляко?

Преди първата употреба и при нови шишета и биберони, стерилизацията е задължителна. Изварете ги за 10 минути, за да стерилизират или използвайте специален разтвор. При приготвяне на млякото следвайте инструкциите, които са посочени на пакета/кутията. Използвайте преварена вода, която предварително сте оставили да се охлади. Отмерете необходимото количество мляко с мерителната лъжичка. Не препълвайте лъжичката. Поставете биберона и разклатете добре. Не се изкушавайте да прибавяте повече мляко на прах от посоченото на етикета количество, защото можете да навредите на бебето.

 

  • Съвети:

Ако бебето издава много звуци, докато поглъща млякото, то вероятно поглъща и доста въздух. За да не се случва това, опитайте се да наклоните шишето под наклон 45 градуса.

Не се притеснявайте да се консултирате с Вашия педиатър винаги, когато имате съмнения относно това, което вършите или от което се нуждае бебето Ви.

 

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...