Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Какво да правите ако детето ви се инати на публично място?

Прегледи: 661 | Създадена: 01/12/2011
 Какво да правите ако детето ви се инати на публично място?

 


Преди всичко опитайте да запазите спокойствието, присъщо на уравновесената жена, която може да контролира емоциите и да въдворява ред.

В повечето случаи причината децата да правят „сцени" на публично място е заради вашия отказ да му купите това, което е поискало. Ако тази ситуация се случи и на вас, в никакъв случай не се връщайте, например на щанда с бонбоните, за да угодите на детето с надеждата да спре да крещи.

 

Да забраните нещо на мъника и в следствие на неговата негативна реакция - инатът да изневерите на себе си и на отказът ви, е голяма грешка. Така демонстрирате на детето какво е „слабото ви място" и как детето може да го атакува, постигайки винаги своето.

 

Дайте на детето да разбере, че решението ви не подлежи на обсъждане и каквито и да е изблици от страна на детето няма да го променят. Ако това не помогне и „сценките" продължават, просто прекратете пазаруването, излезте от магазина или направо се приберете вкъщи.

 

Имайте предвид, че инатът на вашето детето е ваш проблем и не трябва да ангажирате всички около вас с това. То ще продължава да се инати, понякога дори публично. Това не означава, че сте лош родител, а само че сте  родител на малко дете.

 

Запомнете - публичното инатене на невръстно мъниче няма за цел да ви унижи. Това е просто поредният опит на детето да ви наложи волята си. Ако успеете да овладеете подобна ситуацията спокойно и изящно, ще срещнете приятелски усмивки и съчувствени погледи от околните и ще покажете на детето ви, че не винаги може да получава това, което иска и, че вероятността да го получи, е по-голяма ако не се държи по този начин.

 

 

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...