Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Диета с ниско съдържание на въглехидрати

Прегледи: 768 | Създадена: 22/11/2011
 Диета с ниско съдържание на въглехидрати


      

 

Повечето хора наблягат основно на храни с висока концентрация на въглехидрати като хляб, ориз, картофи, спагети и пр. Тези храни, обаче ни карат да се чувстваме преяли, тежки и апатични. Тази диета е особено ефективна, защото когато количеството на подобна храна се ограничи в дневното меню, енергията на човек се покачва значително.

Диетата акцентира на елиминиране на въглехидратите от менюто (особено през първите дни). Така организмът ще започне да се освобождава от кетоните, в количества, достатъчни да доведат до значително снижаване на телесното тегло. Тъй като въглехидратите са основното гориво, генериращо енергията, нужна на организма, при липсата им той ще използва за тази цел складираните мазнини. След като и кетоните се елиминират, гладът изчезва и в резултат на това теглото намалява. Спазвайки този режим на хранене ще подобрите обмяната на веществата в организма и ще защитите костите си.

Ограничавайки храната, богата на въглехидрати можете да постигнете бързи резултати, но все пак е дневното ви меню да включва поне 100 грама въглехидрати, /например изяждайки 200 грама печени картофи, спагети, ориз, или пък банани/.

Варивата (грах и леща), които едновременно съдържат висок процент въглехидрати и протеини, така както и съчетаването на кореноплодни зеленчуци (моркови, ряпа) с плодове,  имащи ниско съдържание на вода (ананас, манго и сушени плодове), са добра храна. Включвайки ги в хранителния си режим, вие ще се чувствате много по-бодри и жизнени, отколкото ако напълно изключите въглехидратите от менюто си.

Ако спазвате подобен режим, трябва да консумирате достатъчно количество плодове и зеленчуци, защото организмът ви ще се нуждае от завишени дози витамин С, витамини от В-комплекс, калий и фолиева киселина.

 

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...