Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Домашно приготвени маски за заличаване на стриите

Прегледи: 1882 | Създадена: 10/02/2011
Домашно приготвени маски за заличаване на стриите

Стриите са видими атрофични белези по кожата. Най-често те се проявяват като вертикални линии по дължина на мускула под тях. Изследвания са показали, че много жени са получили стрии без дори да са раждали, нито пък трупали или сваляли килограми.

Кожата е съставена от три слоя, които не са рязко разграничени. Първият, най-външен, е епидермисът, под него се намира дермата, а последна е хиподермата. Съединителната тъкан на хората свързва клетките в организма, включително и тези на кожата. Тази тъкан е изградена от колагени и еластини. Веществата на свой ред са образувани от вид белтъци. Най-често кожата не може да издържи комбинацията от свръх ниво на кортизол и драстично разтягане, вследствие на което става по-тънка и се стига до, напукване в най-дълбоките слоеве на колагена и еластина, изразяващо се появата на стрии.

Освен всички кремове и методи, които има напоследък за отстраняването им, за любителите на „народната медицина" предлагаме няколко маски, които можете да приготвите у дома.


1.Маска със сварен жълтък

Трябва да знаете, че стриите не могат да изчезнат, а само да се намали видимостта й. За да го направите следвайте този изпитан метод: сложете на вилицата жълтък от твърдо сварено яйце ( 15 мин.) и поднесете към запалена свещ. Жълтъкът ще започне да се топи и на поставена под него малка чинийка започва да капе масло. С това масло намажете проблемната зона. Процедурата се повтаря по осем пъти дневно и поне 1 месец.

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...