Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Пшенични трици за борба с апетита

Прегледи: 2661 | Създадена: 10/02/2011
Пшенични трици за борба с апетита

Пшеничните трици се препоръчват за всички като превантивно и лечебно средство, необходимо за пълноценната работата на червата, за намаляване на холестерола в кръвта, за прочистване на храносмилателния тракт от токсини.
Освен това, те са много подходящи за хората, които искат да намалят теглото си, защото подтискат апетита, повишават общото самочувствие и устойчивостта на организма към болести.

Пшеничните трици са богати на фибри, които са полезни на първо място за червата. Хранителните фибри не се усвояват, а се използват от червата като адсорбент. Освен това, фибрите понижават холестерола в кръвта чрез свързване в червата на жлъчните киселини, които имат канцерогенна активност.

Триците съдържат набор от необходимите за човека витамини от група B, включително В1, В2, В6, РР, а също така провитамин А (каротин) и витамин Е. Богати са и на минерали - калий, магнезий, хром, цинк, мед, селен и други микроелементи. Ето защо пшеничните трици са незаменим хранителен продукт.

Триците са полезни за нормализиране функциите на храносмилателната система, особено при дискинезия и атония на дебелото черво, жлъчен мехур, жлъчен застой, при запек. Учените са открили, че при редовната употреба на пшенични трици се премахват токсините причинени от микробите в червата, токсичните соли на тежките метали (олово, кадмий, живак), холестерина. Те помагат и за нормализиране нивото на кръвната захар при диабет, намаляват кръвното налягане и ограничават затлъстяването.

Не се препоръчват за употреба в период на остър гастрит, пептична язва, колит и ентерити с инфекциозна етиология. При стихване на възпалителния процес може да възобнови приема на трици, като се започне с малки дози.

За тези, които искат вечер да се въздържат от тежка вечеря - те са незаменим изход. Една чаша айран или кисело мляко с трици засища идеално и премахва чувството за глад. Добавяйте пшенични трици към салати, сладкиши, коктейли, сирене за една много полезна и нискокалорична вечеря.

Продават се и трици, приготвени като корн флейкс - можете да ги използвате като лека закуска или вместо обичайния хляб на вечеря. А за по големите и претенциозни гастрономи, се предлагат трици с различни добавки. Има дори и подсладени трици. Можете да изпиете чаша чай с няколко бисквити, приготвени с трици.

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...