Държавни детски градини
Откъде научихте за нашия сайт?

Зелен чай срещу стрес

Прегледи: 1114 | Създадена: 10/02/2011
Зелен чай срещу стрес

Зеленият чай е изключително полезен за здравето на хората в забързаното и напрегнато ежедневие, в което са подложени на въздействието на многобройни вредни фактори.

В листата на зеления чай се съдържа изключително полезната за организма аминокиселина - анин. Освен това зеленият чай съдържа танини (група прости и сложни феноли), полифеноли и флавоидни съединения. Всички танини, извлечени от растения, са сравнително устойчиви на разграждане или ферментация. Всички танини действат като астригенти, които свиват тъканите и пренасят структурните протеини в кожата и лигавицата.

Още преди хиляди години ползата от пиенето на зелен чай е открита в древен Китай.
Модерните научни изследвания потвърждават, че зеленият чай помага за понижаване на нивото на холестерола в кръвта, ползва се при инфекции, стабилизира имунната система, помага превантивно при видове артрит и рак. Освен това зеленият чай намалява вероятността за образуване на кариес по зъбите. Напоследък се ползва широко и в козметичната индустрия.

Зеленият чай е приятен на вкус и не намалява двигателната и психичната активност, защото не съдържа кофеин и ви позволява да извършвате усилена физическа дейност или фитнес тренировки.

Зеленият чай е с антиоксидантна активност около 25-100 пъти по-голяма, отколкото на витамини С и Е. Именно от мощното му антиоксидантно въздействие имаме нужда след тежък ден за овладяване на вредите, причинени от наличието на свободни радикали в организма ни. Една чаша чай след хранене помага на храносмилането. Той е бил използван от хилядолетия в Централна и Източна Азия като средство за отслабване.

Ревност и съперничество при децата
Ревността може да бъде и полезна, и вредна Това е силно...
Седем мита за разглезването на децата
Мит 1Ще разглезите бебето, ако се занимавате ...
Как да предпазите бебето си от хранителни алергии
За да намалите риска от поява на алергия у детето ви към...
Детето с физически недостатък
Отнасяйте се към него естественоДетето с физически...
Подхранващи маски за лице
Маска с бадемови трици Маската почиства лицето от...
Как да запазим семейното щастие
"И те заживели щастливо до края на дните си"... Това е...